Izdvajamo

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Prijedor prijavljena su 4 krivična djela, narušavanja javnog reda i mira nije bilo, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

Policijskoj upravi Prijedor, prijavljeno je da je dana 28.10.2020. godine, u ulici P.P. NJegoša u Prijedoru otuđeno vozilo marke „Mercedes“ privatnog vlasništva. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanja krivičnog djela je u toku.

Dana 29.10.2020. godine prijavljeno je da se na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Brezičani, dogodila saobraćajna nezgoda kom prilikom je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je došlo do slijetanja vozila marke „Opel“ sa kolovoza kojim je upravljalo lice Z.Ž. iz Novog Grada, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede.


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.