Izdvajamo

Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 12.10.2020. godine, prijavljeno je da je u toku noći 11/12.10.2020. godine, u ulici P.M.Nenadovića u Prijedoru, nad porodičnom kućom privatnog vlasništva izvršeno krivično djelo „Teška krađa“.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je nepoznati izvršilac, iz objekta kuće otuđio novac, zlatni nakit, te druge vrijednosti, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 26.000,00 KM.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca je u toku.

 

 PU Prijedor


SDA 2020 Desktop
DNS Desktop

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.