Izdvajamo

Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 12.10.2020. godine, prijavljeno je da je u toku noći 11/12.10.2020. godine, u ulici P.M.Nenadovića u Prijedoru, nad porodičnom kućom privatnog vlasništva izvršeno krivično djelo „Teška krađa“.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je nepoznati izvršilac, iz objekta kuće otuđio novac, zlatni nakit, te druge vrijednosti, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 26.000,00 KM.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca je u toku.

 

 PU Prijedor

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?