Izdvajamo

Građani RS ne moraju ovjeravati zdravstvene knjižice sve dok je na snazi vanredna situacija, a Fond zdravstvenog osiguranja RS (FZO RS) u ovom periodu finansira usluge zdravstvene zaštite i za neosigurane građane, naveli su u Fondu.

Pojasnili su da je ova Odluka o privremenoj mjeri Fonda zdravstvenog osiguraja RS donesena još u martu, a po njoj se i neosiguranim građanima pružaju usluge zdravstvene zaštite u javnim zdravstvenim ustanovama o trošku FZO RS, odnosno Vlade RS.

Naime ova Odluka je donesena sa ciljem da se smanje gužve u poslovnicama Fonda zdravstvenog osiguranja RS, čime bi se spriječio prenos virusa korona.

"Fond je ponovo obavijestio i sve zdravstvene ustanove da od osiguranika ne treba da traže ovjerene knjižice, a sa namjerom da se izbjegne stvaranje gužvi u našim poslovnicama i time spriječi širenje virusa korona u zajednici", naveli su u Fondu.

Dodali da iako je FZO RS u kontinuitetu informisao građane o ovome, i dalje se dešava da osiguranici dolaze u poslovnice Fonda samo radi ovjere knjižica.

"Ovom prilikom još jednom apelujemo na osiguranike da ne treba da ovjeravaju knjižice sve dok traje vanredna situacija", kazali su u FZO RS.

Napomenuli su da to što se ne ovjeravaju knjižice i što Fond finansira zdravstvenu zaštitu i za neosigurane građane, ne znači da obveznici ne treba da izvršavaju svoje zakonske obaveze, kao što je uplata doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Nezavisne

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu