Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 29.09.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica M.J. iz Kozarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Oštećenje povjerilaca“ i „Prevara“.

Osumnjičeno lice se tereti da je kao suvlasnik privatnog preduzeća iz Kozarca, u periodu od 2011. do 2019. godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu povjerioca-odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Cazina, prema kojem je imao dugovanja u iznosu od 155.217,66 KM, da će ista isplatiti, usljed čega je povjerilac potpisao ugovor i zatražio obustavu izvršnog sudskog postupka za naplatu dugovanja.

Osumnjičeni je takođe zaključivši ugovor o ustupanju potraživanja trećem licu, otuđenjem imovine preduzeća, te drugim prevarnim radnjama, onemogućio povjeriocu iz Cazina naplatu duga po rješenju izvršnog sudskog postupka u iznosu od 166.349,58 KM.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za ukupan iznos od 321.567,24 KM.

PU Prijedor


"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović