Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 15.09.2020. godine, lišili su slobode lice S.V. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je navedenog dana, oko 19.00 časova, u mjestu Jutrogošta, upotrebom vatrenog oružja-poluatomatske puške, ispalio više hitaca od kojih jedan u pravcu lica Z.J. Upotrebu vatrenog oružja osumnjičeni je nastavio i dolaskom policijskih službenika, ispalivši nekoliko hitaca.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzete su sve potrebne istražne radnje u cilju pribavljanja dokaza i utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela. Izvršenim pretresom porodične kuće osumnjičenog, pronađene su i oduzete dvije poluautomatske puške, jedna automatska puška, ručna bomba i municija.

Svi oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a osumnjičeni S.V. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo“ u pokušaju, predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedoru.

 

PU Prijedor


- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.