Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Kostajnica, dana 08.09.2020. godine, na osnovu prethodno prikupljenih informacija, postupajući po planu akcije ''Plantaža'', su na lokaciji u opštini Kostajnica pronašli zasad zelene biljke koja svojim izgledom asocira na konoplju. U sklopu planske aktivnosti policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice M.R. iz Kostajnice koji je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Tom prilikom izršeno je privremeno oduzimanje sedam stabljika veličine od 138 cm do 200 cm a koje svojim izgledom asociraju na stabljike konoplje.

O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.R. iz Kostajnice, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.