Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su dana 07.09.2020. godine izvršili kriminalističku obradu lica N.B. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Polno uznemiravanje“.

Osumnjičeni se tereti da je dana 02.09.2020. godine, na području grada Prijedora, skinuo donji veš i pokazao polni organ pred ženskim licem nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti kao i identifikaciji izvršioca utvrđeno je da je isti u navedenom periodu počinio krivično djelo „Polno uznemiravanje“ o čemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor zbog počinjenog krivičnog djela „Polno uznemiravanje“.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać