Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 19. do 30.08.2020. godine, realizovala je republičku akciju „Pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu“.

Policijska uprava Prijedor akciju je sprovela u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije sankcionisano je ukupno 2066 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja sankcionisanih, 1288 je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 33 vozača su lišena slobode. Slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer na taj način doprinose bezbjednosti svih učesnika.

 

PU Prijedor

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak