Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 19. do 30.08.2020. godine, realizovala je republičku akciju „Pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu“.

Policijska uprava Prijedor akciju je sprovela u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije sankcionisano je ukupno 2066 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja sankcionisanih, 1288 je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 33 vozača su lišena slobode. Slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer na taj način doprinose bezbjednosti svih učesnika.

 

PU Prijedor


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.