Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, su tokom vikenda izvršili operativno taktičku mjeru i radnju racije u dva ugostiteljska objekta na području grada Prijedora i Novog Grada, kom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu kod lica A.S. iz Cazina pronađena i oduzeta praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

U saradnji sa Gradskom upravom Prijedor - Odsjek komunalne policije i Odsjek za inspekcijske poslove prilikom sprovođenja operativno taktičke mjere i radnje racije u ugostiteljskom objektu u Prijedoru zatečeno je preko 50 lica što nije u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske. O svemu navedenom kontaktiran je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ i naložio da se nakon prikupljanja svih činjenica Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta.

 

PU Prijedor

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović