Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ sprovode aktivnosti u cilju ostvarivanja bezbjednog učešća školske djece u saobraćaju.

Povodom početka školske godine u prostorijama Policijske uprave Prijedor, danas 28.08.2020. godine, održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici osnovnih škola na području Grada, Gradske uprave Grada Prijedora, Auto-moto društva Prijedor, te predstavnici policijskih stanica u sjedištu i institucija za održavanje javnih puteva na području PU Prijedor.

Na sastanku koji je održan povodom početka školske godine, usaglašene su zajedničke aktivnosti i postupanja svih subjekata, u cilju postizanja stepena bezbjednosti i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na učenike koji prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju na putu do škole.

U okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u narednom periodu biće realizovan niz aktivnosti, sa fokusom na sagledavanje pristupnih saobraćajnica u blizini školskih ustanova, organizovanje edukativnih predavanja za učenike na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, kao i na pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece školskog uzrasta. Na putnim komunikacijama i u zonama školskih ustanova vršiće se pojačana kontrola saobraćaja, sa akcentom na poštovanje odnosa vozač-pješak i kontrola drugih prekršaja koji mogu uticati na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju, te ih pozivamo da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod najmlađih učesnika u saobraćaju.

 

PU Prijedor


Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...