Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 13.08.2020. godine u Oštroj Luci, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice E.B. iz Sanskog Mosta, kom prilikom je pronađeno i oduzeto 940 tableta „Heptanon“ i 5 ampula morfijuma.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica E.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

 

PU Prijedor

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.