Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, u periodu od 06. do 09. avgusta 2020. godine, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 42 vozača, dok su 3 vozača zadržana lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg. Slobode je lišen i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Kontrola saobraćaja na području Policijske uprave Prijedor nastavlja se kontinuirano i u narednom periodu, stoga apelujemo na vozače da poštuju zakonske propise, posebno kada je u pitanju učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci.

 

PU Prijedor


“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).