Izdvajamo

Nova teška saobraćajka na području Prijedora.

Oko 09:30 časova na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Kamičani, dogodila se nezgoda.

U teškom sudaru su učestvovali putnički automobili “Tojota”, “Golf”, “Ford” i “Reno”.

Kako saznajemo, na licu mjesta bila je i dežurna ekipa prijedorske hitne pomoći koja je povrijeđenu ženu odvezla u bolnicu.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Uviđaj obavljaju policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor a saobraćaj je otežan, odnosno preusmjeren na stari put kroz Kamičane.

Tekst i foto: Nijaz-Caja Huremović i Aleksandar Drakulić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ