Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u dane 24. i 26.07.2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda, bicikala i električnih trotineta. Akcija se sprovodila u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“.

U okviru akcije kontrolisana su ukupno 73 vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, a zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 54 vozača. Zbog neregistovanog motocikla/mopeda ili zbog isteka registracije, iz saobraćaja su isključena 4 motocikla i 6 mopeda.

Od ukupno 10 vozača isključenih iz saobraćaja po osnovu akcije, 2 vozača su isključena zbog upravljanja mopedom i biciklom pod dejstvom alkohola.

Zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, dok su 3 vozača mopeda, iz saobraćaja isključena zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su i 62 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet kontrole.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...