Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozite oprezno-putujte bezbjedno“, sprovode niz preventivnih i represivnih aktivnosti, sa ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Na podruju prijedorske regije, kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja, vrši se policijskim vozilom sa ugrađenim uređajem za mjerenje brzine kretanja – presretač, kao i savremenim radarskim sistemom „TruCam“ koji se koristi u automatskom modu.

Na području Novog Grada, zajedničke aktivnosti sa lokalnim subjektima, imaju za cilj da se vozačima traktora ukaže na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju, a vozačima su podijeljena žuta rotaciona svjetla i promotivni letak.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da prilikom upravljanja vozilom poštuju zakonske odredbe, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja, jer opreznom vožnjom i odgovornim ponašanjem doprinosimo svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

 


Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.