Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 26.06.2020. godine, na osnovu saznanja o posjedovanju vatrenog oružja, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice M.L. iz Ništavaca.

Pretres je vršen uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, kom prilikom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška M-59, 334 puščana metka kalibra 7,9mm i 7,62mm, 4 okvira za municiju, te drugi predmeti koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda Prijedor, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica M.L., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija“.

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.