Izdvajamo

U Republici Srpskoj od danas u 15.00 časova do sutra u 5.00 časova ujutru biće na snazi zabrana kretanja na osnovu odluke koju je Republički štab za vanredne situacije donio radi sprečavanja širenja virusa korona.

Od danas na otvorenom više nije obavezno nošenje rukavica, već samo zaštitnih maski.

– Na otvorenim površinama više nisu potrebne rukavice, ali ostaje obaveza nošenja maski, dok su u zatvorenom prostoru obavezne i maska i rukavice – rekao je juče komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković.

Višković, koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske, pojasnio je da je ova odluka donesena na preporuku struke.

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku i da od sutra ograničenje kretanja u Srpskoj bude od 22.00 časa do 5.00 časova narednog dana.


SRNA

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?