Izdvajamo

U Prijedoru je danas organizovana dezinfikcija javnih ustanova i javnih površina koja je i redovna aktivnost u borbi protiv epidemije virusa korona.

Šef tima za dezinfekciju grada Prijedora Zlatko Ritan je rekao da se zbog prvomajskih praznika dezinfekcija ovaj put nije obavljala prošli vikend, već je organizovana danas.
-Takođe, krećemo sa dezinfekcijom javnih površina, puteva i parkovskih površina pomoću voćarskih atomizera kao i cisternama sa velikim prskalicama, gdje ćemo velike površine u centru grada dezinfikovati pomoću cisterni, a Kozarac, Omarsku i prigradska naselja pomoću poljoprivrednih i voćarskih atomizera kao i parkovske površine, i pješače površine-objasnio je Ritan.

U Kozarcu Hrnićima, Brđanima, jedan dio Kamičana i Deru deznfekciju vrši Nihad Fotić.
Brane Vujković je u od Vujkovića, Srednjih i Gornjih Jakupovića, Kamičani, Petrov gaj i Kevljani.
Ljubiša Baltić dezinfikuje Trnopolje, Hrniće, Garibe, Petkoviće, Baltiće...
Dijaz Mujkanović je u Kozaruši, jarugama, Mujkanovićima, Grozdanićima...

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.