Izdvajamo

Policijski čas u Republici Srpskoj, zabranu kretanja starijima od 65 godina, te napuštanje mjesta prebivališta u protekla 24 sata prekršilo je 105 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Iz MUP-a navode da je na oosnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama od subote, 18. aprila od 15 časova do ponedjeljka, 20. aprila u 5 časova, u protekla 24 časa prekršilo 94 građanina u Republici Srpskoj.

"Zbog kršenja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa zabranom napuštanja teritorije opštine prebivališta/boravišta subotom od 12 časova do nedjelje do 18 časova, sankconisano je 11 osoba", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Podsjećaju da je u Republici Srpskoj danas na snazi je zabrana kretanja za sva lica, od 20 časova do 5 časova u utorak, 21. aprila.

Od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

 

nezavisne

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak