Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je, da grad Prijedor planira da obezbijedi 500.000 KM koje će biti dodjeljene onima koji povećaju sjetvene površine kako bi se podstakla masovnija sjetva onih kultura koje su potrebne građanima.
"Biće obezbijeđeno do 50 odsto za sjemenski materijal i đubrivo svim ljudima koji žele da povećaju obradivu površinu i to za fizička lica maksimalno do 500 KM, za registrovana poljoprivredna gazdinstva do 750 KM, i za preduzeća i pravna lica do 1.500 KM. Ja ih molim samo da sačuvaju račune za sjemenski materijal i đubrivo i ova sredstva će im se isplatiti naknadno",rekao je Đaković. Najavio je da će se zbog ovih podsticaja vjerovatno morati održati Skupština grada.

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?