Izdvajamo

Na području Sanskog Mosta postoji devet udruženja žena čije su se članice uključile u posao šivenja maski za građane.

Članice svih udruženja došle su na ideju da šiju zaštitne maske za svoje sugrađane kako bi doprinijele u borbi protiv širenja koronavirusa, a budući da je potražnja za maskama ogromna, za veoma kratko vrijeme pridružio im se veliki broj žena koje žele pomoći.

Neke od nas znaju šiti, a neke su početnice. Zbog ove novonastale situacije sa koronavirusom mi smo se same organizovale i ponudile da šijemo zaštitne maske.

Ono što je interesantno, navela je naša sagovornica, je da su nakon objave poziva na Facebook stranici Udruženja i njihovim privatnim profilima, ubrzo stigle pozitivne reakcije.

– Mnoge žene iz Sanskog Mosta su počele dijeliti naše objave i označavati nas, kako bi se i drugi ugledali na ono što radimo. Nadamo se da ćemo i ostale potaknuti da se pridruže ili organizuju u ovakvim humanitarnim akcijama, jer nisu samo bolnica i dom zdravlja prioritet, prioritet smo svi mi.

Veliko BRAVO i ČESTITKE svim našim dragim prijateljicama iz sanskih udruženja žena koje u ovim teškim vremenima šiju i doniraju maske svojim sugrađanima!

HVALA za njihov trud, rad pod rizikom, izdvojeno vrijeme, nesebično davanje, pažnju, brigu i nadasve HUMANOST!


inmedia.ba


Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...