Izdvajamo

U Prijedoru nema novih slučajeva zaraze korona virusom, dok je pod zdravstvenim nadzorom 497 osoba, a nadzor je završen za njih 596.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je danas nakon sjednice Štaba za vanredne situacije da je među osobama koje su izašle iz nadzora veliki broj ljudi koji su došli iz inostranstva, te da su se pridržavali mjera izolacije tokom 14 dana.
"Juče se Higijensko-epidemiološkoj službi javilo 15 osoba, 20 osoba je u karantinu u Sportskoj dvorani "Mladost", a pet osoba nije poštovalo policijski čas", rekao je Đaković.
On je dodao i da je do sada na žiro račun bolnice uplaćeno 165.406 KM i naveo da je ovaj račun i dalje otvoren za uplate.
"Formiran je Tim koji čine privrednici koji će zajedno sa upravom bolnice odobravati novac za nabavke pojedinih aparata. Naručena je izrada 100 novih kreveta za potrebe karantina. Po nalazima Republičkog štaba do ovog trenutka imamo pet karantina koje ćemo morati u odvojenim sekcijama formirati. Peti karantin je ako bude više oboljelih i u njemu ćemo odvajati one sa blažom u odnosu na one sa težom kliničkom slikom", izjavio je on.
Đaković je istakao da je snabdijevanje tržišta po informacijama iz tržnih centara dobro i da nema problema u snabdijevanju robom.


"Zahvaljujem se svim građanima koji nisu podlegli panici i nisu bespotrebno pravili velike zalihe hrane jer sudeći po ovome održaćemo kvalitetno snabdijevanje zajedno sa trgovačkim kućama. Nije se desilo da imamo prazne rafove ili da nešto bitno za život nedostaje", rekao je on.
Đaković je dodao da je proširen obuhvat trgovačkih radnji kojima je dozvoljen rad, kao što su prodavnice bijele tehnike.
"Danas sam sa kolegama razgovarao otvoreno i zamolio ih da ne dođe do uspavanosti i zamora, jer iz Štaba za vanredne situacije idu najlogičnije upute svim građanima.

Posebno želim da pohvalim Higijensko-epidemiološku službu i načelnicu doktoricu Milicu Otković, jer oni zaista vrijedno rade i prvi su na sudaru sa potencijalnim virusom korona u Domu zdravlja grada Prijedora", Istakao je Đaković.
On je pozvao penzionere , ali i sve građane na oprez i podsjetio na obavezno držanje rastojanja od najmanje dva metra.
On kaže da se od pojave zadnjeg slučaja sve mjere koje su donesene produžavaju za još mjesec dana kako bi se spriječilo širenje virusa korona.
"Zato se mi borimo da nemamo novih zaraženih u gradu Prijedoru, borimo se da ne otvorimo šansu da se novi klaster razvija i ako tako bude možemo biti sretni", naveo je on.
Na današnjoj sjednici Štaba usvojen je i prvi set mjera za pomoć privrednicima koje će biti objavljene tokom dana.
"Ići će i drugi set mjera, pa će ići set mjera za poljoprivredu i povećano sađenje kultura koje su potrebne kao namirnice i ostale mjere kojima može grad pomoći i sve će se vezati na mjere Vlade RS koje će biti objavljene", poručio je Đaković.

 

prijedorgrad

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu