Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom dana 28.03.2020 godine i noći 28/29.03.2020. do 07.00 časova, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, uručenjem prekršajnih naloga sankcionisali ukupno šest lica, od čega pet zbog nepoštovanja zabrane kretanja tokom policijskog časa. Licu A.R. iz Oštre Luke prekršajni nalog je uručen zbog nepostupanja po rješenju o zdravstvenom nadzoru i kršenja zabrane kretanja tokom mjere kućne izolacije.

Licu G.M. iz Kozarske Dubice koje je zatečeno da upravlja vozilom dok traje policijski čas, nakon lišenja slobode, uručen je i prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jer je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,91g/kg.

Na području PU Prijedor sankcionisano je i lice S.K. zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da ne organizuju grupna druženja prilikom boravka na javnim površinama kao što su parkovi, sportsko-rekreativni otvoreni prostori, dječija igrališta i izletišta.


PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović