Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je nakon današnjeg zasjedanja Štaba za vanredne situacije da će D. G., koji je u subotu u 15:04 sati u naselju Gomjenica izazvao saobraćajnu nesreću, biti kažnjen jer nije poštovao mjere izolacije.

Prijedorčanin D. G. je zbog neprilagođene vožnje probio ogradu mosta u naselju Gomjenica i sletio automobilom Audi 4 u istoimenu rječicu.

- Ta osoba će biti kažnjena, pokrenut je nalog – rekao je Đaković.

Prijedorčanin je imao povrede, pa je zbrinut u Domu zdravlja i prijedorskoj bolnici, nakon čega je otkriveno da je nezvanično došao iz inostranstva i da je morao biti u kućnoj izolaciji.

Đaković je rekao da u Prijedoru nema novooboljelih od virusa korona, te da je jedini zaraženi na respiratoru u UKC Banjaluka.

- Oboljeli je u jako teškom stanju, priključen je na respirator i situacija je neizvjesna - poručio je Đaković.

Prijedorska bolnica „Dr. Mladen Stojanović“ ima tri respiratora, a jučer su se Republički štab CZ i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač angažirali u problemu oko transporta jednog respiratora iz ove ustanove, koji je bio na popravci u Beogradu.

Prijedorski privrednici i Gradska uprava uključili su se u akciju nabavke dodatnih respiratora. Najavljen je i nastavak dezinfekcije, kao i regulisanje kretanja starijih osoba, a ne tiču se snabdijievanja osnovnim životnim namirnicama.


Avaz


Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.