Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora i komandant Štaba za vanredne situacije Milenko Đaković potvrdio je večeras novinarima da je evidentiran Prijedorčanin koji je prvi zaražen korona virusom na području grada.

"Uz sav sistem odbrane grada od korona virusa danas u popodnevnim satima smo dobili informaciju iz Centralnog štaba RS da se jedan oboljeli od virusa korona pojavio u gradu Prijedoru. Radi se o muškarcu koji je već od ranije u izolaciji u našoj bolnici, a najviše se sumnja da je porijeklo virus povezano sa klasterom broj tri u Banjaluci odakle su mnogi raznijeli virus na razne strane, a radi se o jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu", izjavio je Đaković.
On je dodao da bez obzira na pojavu virusa u Prijedoru, grad nastavlja da se bori i dalje.
Higijensko-epidemiološka služba utvrđuje prvi krug kontakata osobe u prvom krugu i kreće dalje u trijažu da bi se zaustavilo širenje virusa u gradu Prijedoru.
Đaković je naveo da će u dogovoru sa Higijensko-epidemiološkom službom biti odlučeno da li će bitu uvođene dodatne mjere te istakao da se primjenjuju i sve mjere Štaba za vanrednu situaciju grada Prijedora, usklađene sa mjerama Republičkog štaba.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."