Izdvajamo

Prijedorski voćari potvrdili su večeras da su na raspolaganju stanovništvu odnosno Štabu za vanredne situacije u borbi protiv sprečavanja virusa korona, a njihov rad baziraće se, uglavnom, na dezinfekciji javnih površina, kako gradskih, tako i seoskih.

"Tu je dosta naših voćara, koji imaju tehniku i mašineriju, tako da se nadam da ćemo doprinijeti tome da se situacija drži pod kontrolom" ,rekao je Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara grada Prijedora.
Pored voćara, na raspolaganju su i mladi, koji su osnovali i Volonterski centar. Svi oni kojima je potrebna pomoć mogu ih kontaktirati na broj telefona 065/300-830, rekao je Radovan Đaković, sekretar prijedorskog Omladinskog savjeta.

"Trenutno nas ima 25. Donosićemo namirnice starijim ljudima, a spremni smo i da pomognemo u dezinfikaciji. Tu smo za sve što bude potrebno", istakao je on.
Solidarnost je najbitnija u ovoj teškoj situaciji, smatra Zlatko Ritan, šef Radne grupe za dezinfekciju. Bitno je, kaže, da se svi zajedno borimo protiv ovog opasnog virusa.
"U narednom periodu ćemo nabaviti nove mašine, prskalice i sredstva za dezinfekciju, tako da ćemo ovu radnu snagu iskoristiti za prskanje javnih površina. Planiramo da sve površine budu dezinfikovane i da na taj način onemogućimo virusu da napreduje", dodao je Ritan.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo