Izdvajamo

Inspektorat Republike Srpske preduzeo je mjere s ciljem organizovanja cjelodnevnog inspekcijskog nadzora na graničnim prelazima, samo je važno usaglasiti sa Savjetom ministara koji su to prelazi, izjavila je protparol Inspektorata Dušanka Makivić.

Makivićeva je navela da je broj zdravstvenih inspektora ograničen i da se trenutno vrši reorganizacija kadrovskih kapaciteta u smislu da se za potrebe nadzora na graničnim prelazima angažuju i inspektori iz drugih sektora koji u ovom trenutku nisu puno opterećeni.

Prema njenim riječima, u toku su aktivnosti na organizaciji procedura rada inspektora na graničnim prelazima, priprema adekvatnih obrazaca rješenja koja će izdavati putnicima, načina vođenja evidencije i svega što je bitno da bi inspektori znali kako da postupaju kada dođu na lice mjesta.

Makivićeva je naglasila da u te poslove spada i organizovanje smjena da se ljudi ne preopterete, a da bi s druge strane imali na raspolaganju dovoljan broj kadrova.

Ona je istakla da je za sada opredjelenje da to budu šestočasovne smjene.

"Od samog razvoja situacije u narednim danima vidjećemo da li će biti potrebne neke korekcije u radu i organizaciji", dodala je Makivićeva.

Na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićena, koji je odršan u petak u Doboju, zaključeno je da svi državljani BiH koji se vraćaju iz inostranstva od sutra budu u izolaciji u trajanju 14 dana da bi se spriječio unos i širenje virusa korona.


Nezavisne

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.