Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas obišao Industrijsku zonu " Celpak" i tekuće radove na nekoliko objekata u ovom industrijskom kompleksu.

On je pri tom izjavio da je u toku izgradnja četiri industrijska objekta na području ove zone.
" Pored njih, jedan industrijski objekat se gradi u Trnopolju, dva se planiraju rekonstruisati i proširiti pored ovih pet i dva bi trebala početi gradnju u ovoj godini", izjavio je Đaković.
On je dodao da se tako u industrijskoj zoni, koja je početkom prošle godine bila ledina, sad gradi industrijski kompleks u kojem se očekuje da će po završetku ovih poslova biti zaposleno oko 700 radnika.
Sve nove objekte u industrijskoj zoni povezuje i nova saobraćajnica.
"To je cesta 106. Sad nastavljamo njenu izgradnju i u drugom dijelu s namjerom da se to asfaltira, dovede vodovod , kanalizacija, električna energija .Na ovom području u prethodnih godinu dana izgrađene su i dvije trafo stanice", rekao je Đaković.
On je dodao da je ovo jedan impozantan zbir planiranih proizvodnih objekata koji su u fazi rada i planiraju se u ovoj godini završiti na području grada Prijedora.
Osim novih i značajnijih zapošljavanja u planu je, kako kaže, i gradnja još nekoliko proizvodnih pogona. Ističe i pogodnosti koje gradska uprava nudi preduzetnicima i poslovnim partnerima.
"Prije svega ovdje je važno istaći da Prijedor izuzetno transparentno radi i da su to investitori prepoznali. I to je je glavni razlog zbog kojeg dolaze u Prijedor.Grad Prijedor pod povoljnim uslovima nudi i građevinsko zemljište i pomoć prilikom zapošljavanja novih radnika , ali u svakom slučaju ja naglašavam ovaj transparentni model gdje je svima sve jasno i nema nikakvih tajni i mislim da je srdačanost domaćina privukla investitore na područje grada Prijedora", istakao je Đaković.
Savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja Mišo Reljić precizirao je da su svi ovi radovi počeli prije nekoliko mjeseci.
"Cesta 106, izvjesno je, biće završena do sredine juna, a uz nju su redom kompanija "Raki" doo, "Edna metalworking", potom kompanija" CNC Power" i posljednja u nizu "Roundliner" doo.", istakao je Reljić.
Kad se ovaj prostor izgradi tu bi, kako kaže Reljić, radilo oko 250 radnika. Tu je i kompanija "MM Plastik" i nova hala slovenačkog "Kolektora". Planirana je i izgradnja nove ceste 104. Reljić napominje da se u Trnoplju gradi pogon "SB Lasera", a u zoni Brezičana u toku je rekonstrukcija objekta koji je kupila "Kalcedonija" i prijem radnika. Početak rada "Kalcedonije" očekuje su u junu mjesecu kada bi i "Kolektor" trebao ozvaničiti svoj rad.
Nazad


prijedorgrad.org

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!