Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor dana 28/29.02. i 29.02./01.03.2020. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 56 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg prema deset vozača primjenjena je mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Ovom prilikom zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola koncentracije preko 1,5 g/kg sankcionisan je jedan pješak koji je takođe zadržan lišenjem slobode. Zbog upravljanja vozilom pod dejastvom alkohola izrečena je 31 zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 40 mjeseci.

Na području ove Uprave, tokom mjeseca januara i februara tekuće godine, evidentirane su četiri sabraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala četiri lica i to tri lica na području grada Prijedora i jedno lice na području opštine Novi Grad.

S ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

PU Prijedor


"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni