Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, dana 21.02.2020. godine, u sklopu akcije kodnog naziva „Tabacco“, na području grada Prijedora preduzeli su niz aktivnosti usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje trgovine akciznom robom bez prateće dokumentacije.

Istog dana uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršeni su pretresi putničkog automobila, stana i drugih prostorija koje koristi lice G.T. iz Prijedora, trgovačke radnje i stambenih prostorija vlasništvo M.Ć. iz Prijedora, trgovačke radnje vlasništvo Z.R. iz Prijedora i trgovačke radnje i skladišnog prostora vlasništvo B.M. iz Prijedora.

Ovom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto 3090 kutija cigareta različitih vrsta, bez akciznih markica kao i 12 pakovanja rezanog duvana a za koje lica nisu posjedovala potrebnu dokumentaciju.

Materijalna šteta koja je pričinjena po osnovu neplaćenih akciza iznosi oko 5.800,00 KM.

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u depozit Uprave za indirektno oporezivanje Banja Luka a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica G.T. M.Ć. Z.R. i M.B. Tužilaštvu BiH, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“.

Policijski službenici PU Prijedor i u narednom periodu nastaviće rad na

otkrivanju i sprečavanju nedozvoljene trgovine akciznom robom.

 

PU Prijedor


"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba