Izdvajamo

Prijedlog da se razrješenje Ajdina Mešića sa mjesta predsjednika Skupštine grada uvrsti u dnevni red stigao je od strane SNSD-a, uz obrazloženje da SDA, čiji je Mešić član, više nije dio skupštinske većine. Legitimno je pravo odbornika da traže moju smjenu, ali da na kraju o svemu odlučuje broj ruku, odgovorio je Mešić. – Skuptšinska većina, kako god je definisali, ima pravo da traži smjenu predsjednika skupštine. Ali kakva je to skupštinska većina, nema ni gradonačelnika ni predsjednika skupštine? Stoga, ukoliko odbornici smatraju da moj rad nije bio na zadovoljavajućem nivou, imaju pravo da traže smjenu. Ali ostaje da se o svemu tome očitujem na samoj sjednici – poručuje Mešić.

Među 11 tačaka predloženog dnevnog reda nalazi se i inicijativa za osnivanje opštine Kozarac. Mešić je odgovorio i na stav SNSD-a, da je DNS Stranci demokratske akcije obećao da će podržati inicijativu u zamjenu za saradnju u skupštini. – Kad sam čuo za to nasmijao sam se na sve. Nisam očekivao da će kolege iz SNSD-a tako nisko pasti. Očekivao sam malo veću profesionalnost i veću dozu uvažavanja s njihove strane. Jer smatram da moramo poštovati jedni druge. A to da je neko nešto nekome obećao, mislim da je neozbiljno tvrditi nešto za šta nemate nikakav dokaz – rekao je Mešić.

On je dodao i da će se o zakonitosti navedene inicijative izjasniti i Komisija za propise, te da očekuje da će i odbornici SNSD-a pojasniti šta je po njima sporno u proceduri vezanoj za inicijativu. Na prvom zasjedanju gradskog parlamenta u 2020. godini, naći će se, između ostalog, i Prijedlog programa rada Skupštine grada za ovu godinu, kao I nacrt odluke o izmjenama i dopunama odluke o nazivima ulica i trgova. Sjednica, koja će se održati u ponedjeljak, počeće u 10 časova. Prenos zasjedanja možete pratiti na programu Radio Prijedora.


prijedor24.com

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...