Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za predstavnika komunalnog preduzeća iz danskog grada Odensa Larsa Hansena što je bila prilika za donacijama koje je ovo preduzeće uručilo prijedorskim " Komunalnim uslugama".

"Zamolio sam predstavnike preduzeća da pored donacija gradu Prijedoru, ako je moguće, iznađu mogućnost donacija i za naših nekoliko gradova iz ove regije, o čemu će biti razgovora u narednom periodu i već imam obećanja da bi određen broj ovih tehničkih pomagala mogao doći i u naše okolne lokalne zajednice", rekao je Đaković.
On je podsjetio da je ovo preduzeće iz Danske prijedorskim "Komunalnim uslugama" do sada donirao dva vozila za krupni otpad i oko 1.300 kontejnera zapremine od 600 i od 800 litara.
"Otvorili smo danas i pitanje koje ćemo zajedno sa kolegama iz Danske u pismu namjera ponuditi da grad Prijedor i grad Odenze uspostave bliže, prijateljske odnose i da se ova saradnja digne na viši nivo", dodao je Đaković.
Šef transporta u komunalnom preduzeću iz Odenzea Lars Hansen potvrdio je da će biti i donacija kontejnera i za druge lokalne zajednice i dodao da se raduje budućoj saradnji.
Direktor "Komunalnih usluga" Prijedor Dujo Milanko rekao je da je sa ovim brojem kontejnera koje su im darovali kolege i Danske bar za tridesetak godina riješeno pitanje posuda za odlaganje smeća.
"Mi smo počeli distribuciju tih kontejnera i od iduće nedjelje je nastavljamo intenzivno. Cilj nam je da u svaku sredinu dođe što više kontejnera", dodao je Milanko.


prijedorgrad.org

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.