Izdvajamo

Četrnaesta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” bit će održana 1. i 2. februara. Cilj je promoviranje turističkih potencijala planine Kozare, a obuhvata sportska i gastronomska takmičenja, uz zabavni program, poručuju iz Turističke organizacije Prijedora.

Direktorica Amira Ganić kazala je da sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i općina u zabavnim igrama. Gastronomka takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava te pripremanje lovačkog kotlića.

Prema tradiciji, prvog dana manifestacije bit će održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učenike u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“, a u ovisnosti o vremenskim prilikama. Organizatori se nadaju da će, ako ne bude snijega, biti niže temperature kako bi se mogao praviti vještački snijeg.

Centralna manifestacija će se održati 2. februara. Za sve zainteresirane bit će organiziran prijevoz. Ulaz u Nacionalni park će se 1. februara naplaćivati po promotivnoj cijeni od jedne KM.

Avaz

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić