Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad / Bosanski Novi, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 08.01.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala Ž.D. i M.O. oba iz Novog, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Osumnjičena lica se terete da su u svojstvu zaposlenika područne jedinice javnog preduzeća u Novom, u vremenskom periodu od maja mjeseca 2016. godine do jula mjeseca 2018. godine, svjesno propustili propisane dužnosti u vršenju poslova čuvara šuma.

Na ovaj način osumnjičeni su omogućili bespravnu sječu i otuđenje 266 stabala na jednom od odjela na području Novog, čime je javnom preduzeću iz Prijedora, pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 87.500,00 KM.

PU Prijedor
/foto:ilustracija


"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo