Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad / Bosanski Novi, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 08.01.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala Ž.D. i M.O. oba iz Novog, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Osumnjičena lica se terete da su u svojstvu zaposlenika područne jedinice javnog preduzeća u Novom, u vremenskom periodu od maja mjeseca 2016. godine do jula mjeseca 2018. godine, svjesno propustili propisane dužnosti u vršenju poslova čuvara šuma.

Na ovaj način osumnjičeni su omogućili bespravnu sječu i otuđenje 266 stabala na jednom od odjela na području Novog, čime je javnom preduzeću iz Prijedora, pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 87.500,00 KM.

PU Prijedor
/foto:ilustracija

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).