Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti povodom novogodišnjih i božićnih praznika u vremenskom periodu od 31.12.2019. do 08.01.2020. godine, zbog počinjenih krivičnih djela privremeno su oduzeli određenu količinu vojnog naoružanja čije držanje je građanima zabranjeno, kao i vatrenog oružja za ličnu bezbjednost.

Policijski službenici PS Kozarska Dubica, 31.12.2019. godine u Kozarskoj Dubici u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od lica G.J. iz Kozarske Dubice privremeno su oduzeli automatsku pušku M70 zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U mjestu Kozarac zbog postojanja sumnje da je izvršio krivičnog djela „Tjelesna povreda“ dana 01.01.2020. godine od lica A.M. iz Prijedora privremeno su oduzeta dva pištolja.

Dana 03.01.2020. godine u Kozarskoj Dubici prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi lice R.Đ. iz Kozarske Dubice pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 i automatska puška M70 čime je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici PS Omarska dana 05.01.2020. godine, u Omarskoj, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od lica D.V. iz Prijedora privremeno su oduzeli automatsku pušku „Kalašnjikov“ zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica biće dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela.

PU Prijedor

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.