Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti povodom novogodišnjih i božićnih praznika u vremenskom periodu od 31.12.2019. do 08.01.2020. godine, zbog počinjenih krivičnih djela privremeno su oduzeli određenu količinu vojnog naoružanja čije držanje je građanima zabranjeno, kao i vatrenog oružja za ličnu bezbjednost.

Policijski službenici PS Kozarska Dubica, 31.12.2019. godine u Kozarskoj Dubici u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od lica G.J. iz Kozarske Dubice privremeno su oduzeli automatsku pušku M70 zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U mjestu Kozarac zbog postojanja sumnje da je izvršio krivičnog djela „Tjelesna povreda“ dana 01.01.2020. godine od lica A.M. iz Prijedora privremeno su oduzeta dva pištolja.

Dana 03.01.2020. godine u Kozarskoj Dubici prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi lice R.Đ. iz Kozarske Dubice pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 i automatska puška M70 čime je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici PS Omarska dana 05.01.2020. godine, u Omarskoj, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od lica D.V. iz Prijedora privremeno su oduzeli automatsku pušku „Kalašnjikov“ zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica biće dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela.

PU Prijedor


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.