Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u vremenskom periodu od 18.12. do 22.12.2019. godine, realizovali su akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu. Tokom akcije ukupno je kontrolisano 527 učesnika u saobraćaju od kojih su 192 sankcionisana.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 55 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg

11 vozača zadržano je lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova. Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zbog kretanja kolovozom pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je jedan pješak.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 107 vozača od kojih je devet sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozačima je pored novčane kazne izrečeno 28 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 37 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu trenutnim uslovima i stanju na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Takođe apelujemo i na pješake da se kolovozom ne kreću pod uticajem alkohola kao i da dodatnu pažnju posvete vidljivosti.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

 

PU Prijedor

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić