Izdvajamo

U proteklom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor dogodilo se nekoliko saobraćajki u kojima su se vozači automobila nakon nezgoda udaljavali sa lica mjesta istih.

Nažalost, u pojedinim nezgodama dolazilo je i do najtežih posljedica odnosno, gubitka života.

Kako je prije nekoliko dana potvrđeno iz PU Prijedor, proteklog ponedjeljka 9. decembra 2019. godine u ulici Stojana Ćelića u Novom Gradu oko 20,40 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješak inicijala B.R. iz Novog Grada, a koji je na licu mjesta zatečen sa teškim tjelesnim povredama i nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom koji se udaljio sa lica mjesta.

Povrijeđeno lice je radi ukazivanja medicinske pomoći prevezeno u prijedorsku bolnicu “Dr Mladen Stojanović”, a potom u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

-Iste večeri, oko 21:30 časova, na osnovu operativnog rada i prikupljenih dokaza policijski službenici Policijske stanice Novi Grad identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.V. iz Novog Grada, zbog postojanja sumnje da je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede, nakon čega se vozilom marke „Volkswagen Golf 5“ udaljio sa lica mjesta, nepružajući pomoć povrijeđenom licu. Kod navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkolohola u organizmu u koncentraciji od 2,02 g/kg – saopšteno je u utorak iz PU Prijedor.

Kako smo saznali iz najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, pješak je podlegao povredama.

-Pacijent B.R. je primljen u našu ustanovu u stanju politraume sa dominantnom povredom glave. Prema riječima dr Marije Krunić, i pored svih uloženih napora naših ljekara da mu spasu život, pacijent B.R. je preminuo 11. decembra u 2:15 časova – potvrđeno nam je iz Odjeljenja za kabinetske poslove i poslove informisanja UKC RS.

Prije mjesec dana slična nezgoda dogodila se na putu Kozarska Dubica-Gradiška kada je nesavjesni vozač udario pješaka S.Ć. iz Draksenića a potom pobjegao sa lica mjesta.

Nesretni S.Ć. je potom podlegao povredama zadobijenim u nezgodi.

Policijski službenici PU Prijedor su operativnim radom na terenu identifikovali i pronašli nesavjesnog vozača.

Apelujemo na sve one koji upravljaju vozilima, bilo da su u pitanju putnički automobili, teretna vozila, autobusi, traktori…

Ukoliko ste učestvovali u saobraćajnoj nezgodi u kojoj ima povrijeđenih, ukažite im pomoć jer je to vaša dužnost i obaveza.

prijedordanas.com

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović