Izdvajamo

Danas je, u organizaciji Centra za mlade „Kvart“ i Udruženja Prijedorčanki „Izvor“, okupljanjem na glavnom gradskom trgu u Prijedoru, obilježen Medjunarodni dan ljudskih prava.

Poslije kratkog boravka na trgu, za okupljene je u kinu "Kozara" orgavizovana panel debata na temu „Ljudska prava, prava za sve ili privilegija za pojedinca“.

Međunarodni dan ljudskih prava u svijetu se obilježava od 1948. godine kada je potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i po prvi put u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na ''život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika”.

Ovim dokumentom se štite građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čovjeka – od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje.

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic