Izdvajamo

Realizacija Ugovora o koncesiji za autoput Banja Luka – Prijedor – Novi Grad između Vlade Republike Srpske i kineske koncesione kompanije Šandong teče planiranom dinamikom ističu u Ministarstvu saobraćaj i veza Republike Srpske.

Dileme oko izgradnje autoputa Banja Luka – Prijedor u prvoj fazi i Prijedor – Novi Grad u drugoj, nema, još jednom je potvrđeno u Ministarstvu saobraćaja i veza Vlade Republike Srpske gdje su podsjetili da je ugovor o koncesiji potpisan 13. decembra prošle godine na snazi i da koncesionar, kineska kompanija Šandong regisatrovana u Republici Srpskoj, radi na ovom projektu po fazama.

-Koncesionar će dakle projektovati, izgraditi, upravljati, održavati i finansirati izgradnju autoputa Banja Luka – Prijedor – istakla je Nikolina Trninić iz službe za informisanje Ministarstva saobraćaja i veza dodajući da je dinamikom projekta predviđen period od dvije godine od dana potpisivanja Ugovora za projektovanje i ispunjavanje preostalih predhodnih uslova koji uključuju i ekspropijaciju zemljišta od strane Republike Srpske.

Po njenim riječina nakon toga sledeće tri godine planirana je izgradnja te upravljanje i održavanje i to narednih 30 godina od same izgradnj autoputa. -Tokom tog perioda koncerionar je odgovoran za nesmetan rad i održavanje ove saobraćajnice- ističu u ministarstvu.

K.V.

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.