Izdvajamo

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Prijedor, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 30.10.2019. godine, u Prijedoru izvršili su kontrolu lica inicijala S.Š. iz Prijedora. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu nakon čega je izvršen pretres stambenih objekta i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice.

Tokom kontrole i pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oko jedan kilogram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Privremeno oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Lice inicijala S.Š. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, danas predano u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

 

PU Prijedor


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ