Izdvajamo

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Prijedor, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 30.10.2019. godine, u Prijedoru izvršili su kontrolu lica inicijala S.Š. iz Prijedora. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu nakon čega je izvršen pretres stambenih objekta i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice.

Tokom kontrole i pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oko jedan kilogram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Privremeno oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Lice inicijala S.Š. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, danas predano u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

 

PU Prijedor


“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).