Izdvajamo

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić je u protekla dva mjeseca u okviru akcije “Otvorena vrata” primio oko 40 sugrađana koji su iskazali interes za ovakav način komunikacije.

“Riječ je o ljudima različite životne dobi, socijalnog statusa i obrazovnog nivoa i iz raznih dijelova grada, a takođe i sa raznim pitanjima na koja traže odgovore”, rekao je Mešić Srni.

Prema njegovim riječima, mlade ljude najčešće zanima zapošljavanje, starije generacije interesuju mogućnosti rješavanja raznih situacija u kojima su se našli privatno ili poslovno, a neki sugrađani dolaze po savjet.

“Neki nisu upućeni u nadležnosti predsjednika Skupštine grada i pokušavam ih usmjeriti u pravce za koje smatram da mogu djelovati ili na odjeljenja i institucije kojima mislim da traba da se obrate. Nekada čujem i pitanja koja se mogu činiti jednostavna, a koja su ljudima ustvari veoma komplikovana”, naveo je Mešić.

Aktivnost “Otvorena vrata” predsjednik Skupštine grada Prijedora započeo je krajem avgusta, održava se svakog utorka i četvrtka od 11.00 do 12.30 časova, a prethodno je potrebno najaviti se na broj 052/245-122 ili elektronskom poštom.

SRNA


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.