Izdvajamo

Avantura park koji je u Nacionalnom parku Kozara otvoren prošle godine, ove je zaživio u punom kapacitetu. Ovih dana dobiće četiri nova zip-lajna u dužini od 250 metara.
Testiranje je planirano za kraj ove nedeljee, a već narednog vikenda prvi turisti mogli bi probati novi sadržaj u Avantura parku. Dragan Romćević, direktor Nacionalnog parka „Kozara" kaže da su zip-lajnovi jedan do drugog u nizu, povezani meduplatformama. Najduži je 100 metara, a najkraći 40. — Kreće se praktično sa platforme, koja je na metar od zemije do 18 metara, najveće visine na kojoj je jedna od platformi — kaže Romćević i napominje da su prije mjesec dana pustili novu ferata stazu koja je i nešto novo u okruženju.

Na tom neće stati, jer u planu imaju završetak izletišta Paukovac koje je na drugom kraju Kozare prema Babićima. Već naredne godine u planu imaju uređenje izletišta Mlječanica. Ulaznica za djecu u Avantura park košta tri KM, a za odrasle sa 18 prepreka je pet KM. Korištenje četiri zip-lajna iznosi pet KM.


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.