Izdvajamo

Servisna informacija PU Prijedor o značajnim bezbjednosnim događajima za dan 17.10.2019. godine

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Prijedor prijavljeno je osam krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

Kriminalitet

Policijskoj upravi Prijedor dana 17.10.2019. godine oko 20,45 časova, prijavljeno je da je u Prijedoru u Ulici Srpskih Velikana izvršeno krivično djelo nad porodičnom kućom privatno vlasništvo.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojim je utvrđeno da je nepoznati izvršilac iz unutrašnjosti kuće otuđio novac u iznosu od oko 15.000,00 KM čime je počinio krivično djelo „Teška krađa“.

O navedenom krivičnom djelu obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca je u toku.

PU Prijedor


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.