Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor u vremenskom periodu od 26.09. do 29.09.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova.

Tokom akcije ukupno je sankcionisano 636 vozača, od čega po akcentu akcije 511 i to zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja 436, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 74 vozača i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozačima je izrečeno 123 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, od kojih 29 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h. Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera iznosi 152 mjeseca.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 75 vozača isključeno je iz saobraćaja dok je prema 15 vozača primjenjena mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg zadržano je 13 vozača, jedan vozač zbog odbijanja alkotestiranja kao i jedan vozač zbog upravljanja vozila pod uticajem opojnih droga. Izrečeno je 39 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 52 mjeseca.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

PU Prijedor

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."