Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 09.09. do 11.09.2019. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekršaje iz odnosa vozač-pješak. Akcija je realizovana u sklopu aktivnosti koje se provode tokom republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ i prvenstveno je usmjerena na kontrolu saobraćaja u neposrednoj blizini saobraćajnih komunikacija na prilazima osnovnim i srednjim školama.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 546 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 420 ili 76,9%. Po akcentu akcije sankcionisano je 285 učesnika u saobraćaju ili 67,8%.

Zbog počinjenih prekršaja iz odnosa vozač-pješak, izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano je 227 vozača radi nepoštovanja obaveza prema pješacima, dok je zbog nepoštovanja zakonskih propisa u vezi kretanja po kolovozu sankcionisano 58 pješaka.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu kretanja uslovima puta, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova.


PU Prijedor/ foto:ilustracija


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.