Izdvajamo

U eksploziji na njivi u prijedorskom mjestu Јelićka, danas je poginuo mještanin Dragan Popović (59).
Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je u mjestu Јelićka, opština Prijedor, na njivi jedna osoba smrtno stradalo usljed aktiviranja minsko eksplozivne naprave.

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, izvršio je pregled dijela terena kako bi se omogućio pristup i evakuacija nastradale osobe, prenosi RTRS.

Vesna Pačariz, portparolka prijedorske policije, navela je da je tijelo stradalog prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje će sutra biti obavljena obdukcija.

“Policijski službenici u saradnji postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja”, navela je ona.

Nezvanično se saznaje, da je stradali postavljalo minsko-eksplozivna sredstva oko svoje njive da bi zaštitio kukuruz od divljih svinja.

 

 

KLIX


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....