Izdvajamo

Begović Nedžad, mještanin Kozaruša 1 - Mujkanovići je teški bolesnik i ovisnik je o lijekovima koji su zamjena za kemoterapiju i mogu se nabaviti samo u inostranstvu.

Pošto on plaća lijekove već duže vrijeme njihova finansijska moć je oslabila i nisu više u mogućnosti iste kupovati. Stoga je grupa komšija pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Nedžadu. Do sada su skupili 800 KM, 50 USA dolara i 40 Eura. Novac je predat Nedžadovoj supruzi.
Akcija i dalje u toku i može se predati Mujkanović Zijadu-Cile, Čirkić Edin-Spreco i Grozdanić Zlatanu.

Porodica se zahvaljuje svima koji su u mogućnosti pomoći.

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic