Izdvajamo

Slobodna mjesta na treninzima u Kozarcu

Udruženje građana 'eTrafika.net' je u fazi sprovođenja projekta 'Pozitivna snaga priče' koji u fokusu ima obuku iz oblasti online novinarstva i foto novinarstva.

Polaznici (mladi ljudi od 15 do 30 godina) u svojim zajednicama subotom i nedjeljom po dva sata uče o funkcionisanju medija i kreiranju sadržaja pogodnih za medijsku objavu, a zatim će samostalno raditi na terenu i pronalaziti ljude koji su postigli vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, naučnoj, kulturnoj, sportskoj ili društvenoj sferi, te pisati o njima. Slične priče se mogu pogledati na portalu eTrafike u rubrici ’Može i drugačije’.

Na kraju projekta eTrafika će odabrati tri najbolje priče, a njihovi autori će kao nagradu za svoj rad dobiti foto-aparat, laptop i tablet. Važno je napomenuti da učesnici nakon završetka projekta dobijaju mogućnost da postanu dio redakcije eTrafike.

Jedno od područja na kome se projekat implementira jeste Kozarac u kom trenutno imamo slobodnih mjesta. Molim Vas da informaciju o ovom projektu i činjenici da imamo slobodnih mjesta za nove učesnike podijelite sa svojim čitaocima i sa svima onima za koje smatrate da bi im mogla biti zanimljiva. Cilj nam je da što više mladih sazna o ovome, da se prijavi i pridruži na radionicama što prije.

Za više informacija o samom projektu se možete obratiti na mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo