Izdvajamo

Slobodna mjesta na treninzima u Kozarcu

Udruženje građana 'eTrafika.net' je u fazi sprovođenja projekta 'Pozitivna snaga priče' koji u fokusu ima obuku iz oblasti online novinarstva i foto novinarstva.

Polaznici (mladi ljudi od 15 do 30 godina) u svojim zajednicama subotom i nedjeljom po dva sata uče o funkcionisanju medija i kreiranju sadržaja pogodnih za medijsku objavu, a zatim će samostalno raditi na terenu i pronalaziti ljude koji su postigli vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, naučnoj, kulturnoj, sportskoj ili društvenoj sferi, te pisati o njima. Slične priče se mogu pogledati na portalu eTrafike u rubrici ’Može i drugačije’.

Na kraju projekta eTrafika će odabrati tri najbolje priče, a njihovi autori će kao nagradu za svoj rad dobiti foto-aparat, laptop i tablet. Važno je napomenuti da učesnici nakon završetka projekta dobijaju mogućnost da postanu dio redakcije eTrafike.

Jedno od područja na kome se projekat implementira jeste Kozarac u kom trenutno imamo slobodnih mjesta. Molim Vas da informaciju o ovom projektu i činjenici da imamo slobodnih mjesta za nove učesnike podijelite sa svojim čitaocima i sa svima onima za koje smatrate da bi im mogla biti zanimljiva. Cilj nam je da što više mladih sazna o ovome, da se prijavi i pridruži na radionicama što prije.

Za više informacija o samom projektu se možete obratiti na mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.