Izdvajamo

Slobodna mjesta na treninzima u Kozarcu

Udruženje građana 'eTrafika.net' je u fazi sprovođenja projekta 'Pozitivna snaga priče' koji u fokusu ima obuku iz oblasti online novinarstva i foto novinarstva.

Polaznici (mladi ljudi od 15 do 30 godina) u svojim zajednicama subotom i nedjeljom po dva sata uče o funkcionisanju medija i kreiranju sadržaja pogodnih za medijsku objavu, a zatim će samostalno raditi na terenu i pronalaziti ljude koji su postigli vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, naučnoj, kulturnoj, sportskoj ili društvenoj sferi, te pisati o njima. Slične priče se mogu pogledati na portalu eTrafike u rubrici ’Može i drugačije’.

Na kraju projekta eTrafika će odabrati tri najbolje priče, a njihovi autori će kao nagradu za svoj rad dobiti foto-aparat, laptop i tablet. Važno je napomenuti da učesnici nakon završetka projekta dobijaju mogućnost da postanu dio redakcije eTrafike.

Jedno od područja na kome se projekat implementira jeste Kozarac u kom trenutno imamo slobodnih mjesta. Molim Vas da informaciju o ovom projektu i činjenici da imamo slobodnih mjesta za nove učesnike podijelite sa svojim čitaocima i sa svima onima za koje smatrate da bi im mogla biti zanimljiva. Cilj nam je da što više mladih sazna o ovome, da se prijavi i pridruži na radionicama što prije.

Za više informacija o samom projektu se možete obratiti na mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?