Izdvajamo

Prema najavama meteorologa, na ovim prostorima se očekuje intenzivna kiša i u narednom periodu

Uslijed jakog nevremena praćenog grmljavinom i obilnim padavinama došlo je do porasta vodostaja i izlijevanja rijeke Puharska u istoimenom prijedorskom naselju te rijeke Miloševice u Orlovači. Oba lokalna puta koji iz tih naselja vode prema Prijedoru su neprohodni. Bujične vode su blokirale i putnu komunikaciju prema prijedorskom naselju Bišćani i Kafanište.

Kako su nam javili prijedorski vatrogasci, voda ulazi u stambene objekte u naseljima Puharska, Raškovac, Topolik, Vrbice i Orlovača. Sve raspoložive snage vatrogasaca su na tereneu i pomažu ugroženom stanovništvu.

U Prijedoru kiša i dalje pada zbog čega je stanovništvo u strahu od većih poplava.

Bujične vode su stvorile probleme i u Vitoriji i Tunjicama, naseljima u Bosanskom Novom.

Na magistralnom putu Bosanski Novi-Prijedor, u mjestu Petkovac usporen je saobraćaj zbog nakupljene vode na kolovozu, a i centar Svodne je pod vodom.

Prema najavama meteorologa, na ovim prostorima se očekuje intenzivna kiša i u narednim danima.

- U narednom periodu sve službe zaštite i spašavanja na području grada Prijedora će funkcionirati u stanju pripravnosti i praćenja stanja vodostaja, a u slučaju pogoršanja stanja Gradski štab za vanredne situacije će preduzimati sve potrebne mjera zaštite od poplava u skladu sa Planom zaštite od poplava na području grada Prijedora - navode iz Odsjeka za civilnu zaštitu.

Avaz


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.