Izdvajamo

Policijskoj upravi Prijedor, dana 14.04.2019. godine, oko 22,30 časova, prijavljeno je da je u mjestu Kalata, grad Prijedor, došlo do eksplozije na putničkom automobilu marke „BMW“ privatnog vlasništva.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je nepoznati izvršilac, istog dana u vremenskom periodu od 21,00 do 21,15 časova, ispod parkiranog putničkog automobila marke „BMW“, postavio i aktivirao eksplozivnu napravu, čime je izvršeno krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela, prema izjavi vlasnika iznosi 18.000,00 KM.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Prijedor, uz čiju saglasnost policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela i pronalaska izvršioca.

 

PU Prijedor

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.